Trojúhelníčky z piškotu namočené v čokoládové omáčce a obalené v kokosu – neodolatelný dezert střecha
Potřebné vybavení
Plech nebo formu
Menší hrnec
Suroviny
Na piškot:
4vejce
1sklenice cukru(200 ml)
1balíček vanilkového cukru
½sklenice oleje(100 ml)
½sklenice mléka(100 ml)
2sklenice hladké mouky(400 ml)
1balíček prášku do pečiva
Na čokoládovou polevu:
2sklenice mléka(400 ml)
½sklenice cukru(100 ml)
2lžíce kakaového prášku
50gčokolády na vaření
Na dokončení:
100gkokosové moučky
Postup
Nejprve připravíme piškot. Ve velké míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do světlé pěny.
Přidáme olej a mléko a znovu promícháme. Poté postupně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Těsto nalijeme do pekáče vyloženého pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 25–30 minut, dokud není piškot upečený.
Mezitím připravíme čokoládovou omáčku. V hrnci zahřejeme mléko s cukrem, kakaovým práškem a čokoládou, dokud se čokoláda nerozpustí a směs není hladká.
Upečený piškot necháme vychladnout a poté ho nakrájíme na trojúhelníčky.
Každý trojúhelníček namáčíme do teplé čokoládové omáčky a následně obalíme v kokosové moučce.