Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: slovakcooking, Višňový dort s nádechem rumu
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na elegantní višňové řezy na plech
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
2
hodiny
hodiny
Čas vaření
40
minut
minut
Doba odpočinku
8
hodiny
hodiny
Celkový čas
10
hodiny
hodiny
40
minut
minut
Porcí
12
kusů
Elegantní a lahodný dezert, který potěší nejen milovníky višní a třešní, ale i ty, kteří ocení jemnou chuť rumu
Potřebné vybavení
Hrnec
Forma na pečení
Suroviny
Ingredience na dort:
1,3
kg
višní
(nebo mražených višní)
6
středních vajec
2/3
hrnku
cukru
1
hrnek
hladké mouky
2
lžíce
jedlé sody
¼
hrnku
kakaa
¼
másla
rum podle chuti
Ingredience na krém:
400
gramů
tvarohu
340
gramů
kyselé smetany
450
gramů
husté smetany
višňová šťáva
(může být i třešňová)
5
balení
želatiny
(jedno s višňovou nebo třešňovou příchutí)
moučkový cukr
kakao
čokoládová poleva
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Příprava ovocné náplně:
Višně rozmačkejte v hrnci, poté je dejte vařit s trochou cukru a rumu.
Příprava dortu:
Ušlehejte bílky s polovinou cukru. Poté ušlehejte žloutky s druhou polovinou cukru.
Do žloutků přidejte mouku, máslo, jedlou sodu a kakao. Lehce vmíchejte sníh z bílků.
Těsto přendejte do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáče.
Upečte v troubě předehřáté na 180 stupňů.
Mezitím pokračujte ve vaření višní a šťávu přelévejte do samostatné nádoby.
Jakmile jsou višně měkké, přidejte jedno balení želatiny a nechte vychladnout.
Příprava višňového krému:
Smíchejte tvaroh (pokud možno nesolený) se zakysanou smetanou a višňovou šťávou.
Vyšlehejte smetanu s trochou krupicového cukru a poté přidejte moučkový cukr podle chuti.
Přidejte jeden balíček želatiny s višňovou příchutí kvůli barvě a chuťi.
Přidejte také zbývající 3 balíčky želatiny.
Jakmile je dort upečený, překlopte ho na prkénko a odřízněte vrchní křupavou vrstvu.
Dort zakápneme rumem.
Před nanesením krému přelijte dort višňovou náplní.
Nechte dort přes noc vychladnout v lednici.
Druhý den ráno připravte další šlehačku a vmíchejte do ní trochu kakaa pro barvu a chuť.
Dort ozdobte kousky hořké čokolády.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 170 Kč
Chod:
Sladké
Kuchyně:
Americká
Klíčové slovo:
dezert, dort, řezy na plech, rum, šlehačka, višně, višnové řezy, višnový dort