Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
Poznámky
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: sovkusom, Recept na houbovou polévku s bramborem
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na houbovou polévku s bramborem
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
10
minut
minut
Čas vaření
25
minut
minut
Celkový čas
34
minut
minut
Porcí
4
porce
Její příprava je rychlá a výsledkem je lahodná polévka plná přírodních chutí.
Potřebné vybavení
Hrnec
Suroviny
350
gramů
brambor
100
gramů
pohanky
200
gramů
žampionů
1
cibule
1
mrkev
2
kusy
taveného sýra
1
lžička
sušených hub
sůl, černý pepř
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
V hrnci přiveďte k varu jeden a půl litru vody a přidejte nakrájené brambory. Vařte je do změknutí.
Pohanku důkladně propláchněte pod tekoucí vodou.
Přidejte ji do hrnce s vařícími se bramborami.
Cibuli nakrájejte nadrobno.
Mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle.
Na pánvi rozehřejte malé množství slunečnicového oleje a orestujte na něm cibuli a nastrouhanou mrkev, dokud nezměknou.
Přidejte sušené hříbky, které jste předem namočili, a na tenké plátky nakrájené žampiony. Vše lehce orestujte.
Vše lehce orestujte.
Orestovanou zeleninu a houby přidejte do hrnce k bramborám a pohance.
Vmíchejte smetanový sýr, který polévce dodá krémovou konzistenci.
Polévku dochuťte solí a pepřem podle chuti.
Na závěr přidejte do polévky nadrobno nakrájenou čerstvou zeleninu, která polévku oživí.
Pro větší pikantnost můžete do hotové polévky přidat prolisovaný stroužek česneku.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Poznámky
Před podáváním přidejte do polévky pár kapek octa nebo citronové šťávy. Kyselost zvýrazní chutě a dodá polévce svěžest.
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 70 Kč
Chod:
Polévka
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
brambory, houbová polévka, houby, polévky