Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: afarmgirlskitchen, Hovězí maso na houbách s výbornou, silnou omáčkou
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na hovězí špičky s houbovou omáčkou
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
15
minut
minut
Čas vaření
2
hodiny
hodiny
Celkový čas
2
hodiny
hodiny
15
minut
minut
Porcí
8
porcí
Jemné hovězí špičky dušené s houbami a slaninou v omáčce z červeného vína jsou dokonalým komfortním jídlem pro chladné večery
Potřebné vybavení
Litinová pánev
Pekáč
Alobal
Suroviny
1,4-1,8
kg
hovězího masa
( )
6-8
plátků
slaniny
2
lžíce
olivového oleje
1 ½
šálku
suchého červeného vína
2
šálky
horké vody
2
lžičky
bujónového hovězího základu
950
ml
portobello žampionů
(nakrájené)
1
lžička
cibulového prášku
½
lžičky
česnekového prášku
sůl, pepř
2
lžíce
kukuřičného škrobu
1
šálek
studené vody
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Slaninu osmažíme na střední teplotě do křupava. Odložíme stranou.
V tuku ze slaniny opečeme na pánvi osušené kousky hovězího masa ze všech stran.
Maso přendáme do pekáče a posypeme cibulovým a česnekovým práškem.
Na pánvi lehce orestujeme houby a přidáme je k hovězímu masu spolu se slaninou.
Na pánvi přivedeme červené víno k varu a přidáme horký vývar. Přimícháme kukuřičný škrob rozpuštěný ve studené vodě.
Omáčku přelijeme přes maso a houby, zakryjeme alobalem a pečeme při 175 °C 2 hodiny.
Podáváme s bramborovou kaší, rýží nebo těstovinami.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 120 Kč
Chod:
Hlavní chod
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
houby, hovězí maso, hovězí na houbách, silná omáčka z vína