Koláč z jahod a rebarbory je nejen jednoduchý, ale také velmi chutný. Efekt pro oči přidává mřížka z těsta a celý koláč pečeme v litině. Je krásně šťavnatý a vypadá skvěle.
Potřebné vybavení
Forma na pečení
Litinová pánev nebo hrnec na pečení
Suroviny
4-5šálků nakrájených jahod
6-7 stonkůrebarbory( nakrájených na plátky )
⅓ šálku instantní tapioky
1šálek krystalového cukru
2lžíce citronové šťávy
Postup
Smíchejte jahody, rebarboru, cukr, citronovou šťávu a instantní tapioku ve velké míse.
Tenkou vrstvu litinové pánve jemně vymažte.
Umístěte spodní těsto a ořízněte okraje.
Přidejte směs jahod a rebarbory.
Přidejte vrchní těsto.
Okraje zarolujte pod sebe a těsto na okrajích upevněte prsty nebo vidličkou.
Jemně potřete rozšlehaným vejcem a posypte krystalovým cukrem.
Koláč umístěte na polovinu plechu vyloženého pečicím papírem.
Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 1 hodinu.