Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Foto: cooky.cz, Recept na nejlepší jahodovou bublaninu z mandlové mouky
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na jahodovou bublaninu, která je provoněna mandlovou moukou
Autor receptu:
Veronika Sobotková
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
1
hodina
hodina
Celkový čas
1
hodina
hodina
20
minut
minut
Porcí
1
forma
Pečeme Jahodovou bublaninu s mandlovou moukou, uvedené množství je na dortovou formu o velikosti 28 cm. Délka přípravy 20 minut, doba pečení 60 minut
Potřebné vybavení
Trouba
Dortová forma
o velikosti 28 cm
Mísa
šlehací metla
Nůž
prkýnko
Suroviny
700
g
čerstvých jahod
(polovinu nakrájenou na kostičku, druhou polovinu nakrájenou na čtvrtky)
2
ks
citronu
(nastrouhanou kůru najemno)
200
g
cukru
115
g
másla
(rozpuštěného a zchladlého)
40
g
rostlinného oleje
170
ml
mléka
(pokojové teploty)
3
ks
vejce
(velikosti L)
75
g
mandlové mouky
210
g
hladké mouky
1 a 1/2
lžičky
prášku do pečiva
1/2
lžičky
sody
1/2
lžičky
soli
1
lžička
vanilkové esence
moučkový cukr
(na poprášení)
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Očistíme si jahody a nakrájíme jednu polovinu na kostičky a druhou polovinu na čtvrtky.
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Horkovzdušnou troubu na 160 stupňů.
Do větší mísy si zaděláme těsto.
Nejprve smícháme vejce s cukrem.
Následně přidáme vanilkovou esenci a mléko, opět promícháme.
Nyní promícháme suché ingredience, mouku s kypřícím práškem a sodou.
Suchou směs a mandlovou mouku přidáme do mokré směsi a promícháme.
Přidáme olej, nastrouhanou citronovou kůru a následně máslo, opět důkladně promícháme.
Do připravené dortové mísy, vyložené pečícím papírem nalijeme polovinu těsta.
Na těsto dáme nakrájené jahody na kostičky.
Dolijeme druhou polovinu těsta a navrch dáme čtvrtky jahod.
Nyní dáme bublaninu do předehřáté trouby a pečeme cca 60 minut.
V průběhu pečení kontrolujeme pomocí špejle, zda je bublanina hotová.
Jakmile je bublanina hotová, vyndáme ji z trouby a necháme ji na mřížce vychladnout.
Vychlazenou bublaninu poprášíme moučkovým cukrem a servírujeme.
Pokud máte rádi šlehačku nebo zakysanou smetanu, můžete přidat k bublanině při servírování.
Nechte si chutnat.
Video recept
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Veronika Sobotková
Cena:
150 Kč
Chod:
Dezert, Moučníky, Sladké, Snídaně, Svačina
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
bublanina, buchta, citrón, jahodová bublanina, jahody, koláč, mandlová mouka