Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: depositphotos, Recept na jahodový sorbet.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na jahodový sorbet
Autor receptu:
Amálie Kratochovílová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Připravujeme svěží jahodový sorbet
Potřebné vybavení
1 Hrnec
Mixér
Suroviny
800
g
Čerstvých jahod
200
g
Cukru
120
ml
Vody
1
lžička
Glukózy
Šťáva z 1 citronu
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Do hrnce si dáme vodu, cukr, glukózu a citronovou šťávu.
Přivedeme k varu a odstavíme.
Během chladnutí sirupu si umyjeme jahody.
Jahody bez stonků si rozmixujeme, aby nám vzniklo pyré.
Pokud nám vadí semínka, můžeme pyré propasírovat sítem, není to však nutné.
Jahody smícháme se sirupem a necháme zchladnout v lednici.
Připravenou směs dáme do zmrzlinovače.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Amálie Kratochovílová
Chod:
Dezert, Pochutina, Sladké
Kuchyně:
Evropská kuchyně
Klíčové slovo:
domácí zmrzlina, jahody, sorbet