Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: culinaryhill, Recept na pokrm Jambalaya
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na Jambalayu - skvělé jídlo z jednoho hrnce
Autor receptu:
Jana Duchoňová
4
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
10
minut
minut
Čas vaření
20
minut
minut
Celkový čas
30
minut
minut
Porcí
8
porcí
Vynikající jambalaya plná chutí s jemným kuřetem, čerstvými krevetami a klobásou s čedarem
Suroviny
1
plechovka
nakrájených rajčat s nálevem
1½
šálku
kuřecího vývaru
400
g
uzené klobásy
(s čedarem)
230
g
syrových krevet
(oloupaných a zbavených žilek)
300
g
kuřecího masa
(vařeného )
1½
šálku
dlouhozrnné bílé rýže
340
ml
piva
3
lžíce
olivového oleje
1
cibule
3
celery
1
červená paprika
4
stroužky
česneku
2
lžičky
rajčatového protlaku
2
lžičky
worcesterské omáčky
1
lžička
tymiánu
(sušeného )
¼
lžičky
kajenského pepře
4
bobkové listy
sůl, pepř
tabasco omáčka
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Ve velkém hrnci zahřejeme olivový olej na středně vysokou teplotu.
Přidáme cibuli, celer a červenou papriku a restujeme 5-7 minut, dokud nezměknou.
Přidáme nasekaný česnek a restujeme, dokud nezačne vonět.
Vmícháme nakrájená rajčata s nálevem, rajčatový protlak, kuřecí vývar, rýži, pivo, worcesterskou omáčku, tymián, kajenský pepř a bobkové listy. Směs přivedeme k varu.
Snížíme teplotu na minimum, přikryjeme a vaříme 10 minut.
Přidáme vařené kuře, krevety a uzenou klobásu. Přikryjeme a vaříme dalších 5-10 minut, dokud krevety nejsou uvařené a rýže měkká.
Vyjmeme klobásu, nakrájíme ji na plátky a vrátíme zpět do hrnce. Vyjmeme a vyhodíme bobkové listy.
Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Podáváme s omáčkou tabasco.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 180 Kč
Chod:
Hlavní chod
Kuchyně:
Americká
Klíčové slovo:
čedar, jídlo z jednoho hrnce, klobása, krevety, olivový olej, pivo, rýže, vývar