Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: bucataras, Pusinky na dortu
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na jedinečný dort na plech s jablky, krémem a pusinkovými nebesy
Autor receptu:
Jana Duchoňová
Zatím nehodnoceno
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
30
minut
minut
Čas vaření
2
hodiny
hodiny
Celkový čas
2
hodiny
hodiny
30
minut
minut
Porcí
24
kusů
Jeho příprava je způsob, jakým můžete vyjádřit lásku k vaření a sdílet tento zážitek s ostatními.
Potřebné vybavení
Plech na pečení
30x20 cm
Miska
Mixér
Suroviny
5-6
velkých jablek
100
gramů
másla
100
gramů
krystalového cukru
5
vajec
100
gramů
mouky
Ingredience na krém:
2
vejce
100
gramů
másla
3
lžíce
cukru
3
lžíce
škrobu
400
mililitrů
mléka
vanilková esence
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Plech vyložíme pečicím papírem a rovnoměrně potřeme máslem o pokojové teplotě.
Posypeme cukrem a položíme plátky jablka na plech.
Předehřejeme troubu na 180 stupňů a pečeme 20 minut.
Oddělíme vejce.
Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu.
Postupně přidáme veškerý cukr a důkladně promícháme.
Přidáme žloutky a promícháme.
Jemně vmícháme všechnu mouku.
Plech vyjmeme z trouby a necháme 3 minuty odstát, aby mohl uniknout pára.
Rozprostřeme směs na jablka a zarovnáme.
Vložíme zpět do trouby na dalších 30 minut.
Po upečení vyjmeme plech z trouby, překlopíme koláč na plech i s pečicím papírem.
Rychlým pohybem otočíme, aby sirup stékal po povrchu. Necháme vychladnout.
V kastrůlku smícháme vejce s cukrem a škrobem.
Přilijeme mléko a za stálého míchání přivedeme na mírný oheň, dokud nezhoustne jako pudink.
Sundáme z ohně, necháme trochu vychladnout a přidáme máslo.
Dobře promícháme a necháme úplně vychladnout.
Koláč potřeme připraveným krémem.
Na vrch ozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou.
Necháme vychladnout v chladničce až do doby podávání.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 120 Kč
Chod:
Dezert
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
dort jako nebe, dort na plech, jablka, krém, obrácený dort, pusinky, řezy na plech, vanilkový krém