Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: bucataras, Kuřecí paprikáš s tradičními nočky
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na jedinečný kuřecí paprikáš s máslovými nočky
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
40
minut
minut
Celkový čas
1
hodina
hodina
Porcí
6
porcí
Jednoduchý recept na tradiční pokrm, který je oblíbený po celém světě
Potřebné vybavení
Hrnec
Suroviny
600
gramů
kuřecího masa
3
bílé cibule
60
mililitrů
oleje
3
stroužky
česneku
1/2
červené papriky
1/2
zelené papriky
2
rajčata
1
lžička
sladké papriky
sůl, mletý černý pepř, zelená petržel
Ingredience na noky:
50
gramů
měkkého másla
1
vejce
100
gramů
hladké mouky
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Maso omyjeme a necháme odkapat nebo ho osušíme papírovými utěrkami a odložíme stranou.
Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
V nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej. Přidáme nakrájenou cibuli a půl lžičky soli.
Na mírném ohni opékáme cibuli, dokud není zlatavá, ale nezhnědne.
Přidáme papriku a okamžitě přidáme maso.
Maso otáčíme ze všech stran, dokud se na povrchu nezatáhne.
Zalijeme 100 ml horké vody a vaříme na mírném ohni pod pokličkou, občas promícháme.
Když je maso téměř hotové, přidáme na proužky nakrájenou papriku a oloupaná rajčata nakrájená na kostičky.
Vaříme dalších 10-15 minut.
Nakonec přidáme nasekaný česnek, nasekanou zelenou petrželku a mletý pepř.
Zalijeme horkou vodou, aby vznikla řidší omáčka, podle chuti dosolíme a necháme ještě pár minut provařit.
Na talíř dáme měkké máslo. Přidáme vejce a lehce promícháme.
Přidáme mouku a špetku soli a směs promícháme. Pokud je těsto příliš husté, přidáme lžíci studené vody a dobře promícháme.
V kastrolu se širokým hrdlem přivedeme k varu vodu se špetkou soli.
Když voda začne vřít, namočíme lžičku a odebereme z těsta noček, který vložíme do vody.
Přikryjeme a vaříme na mírném ohni asi 10-15 minut, dokud nočky nejsou měkké.
Nočky vyjmeme děrovanou lžící a přidáme je do paprikové omáčky, až když je hotová a pánev je sundaná z ohně.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 90 Kč
Chod:
Hlavní jídlo
Kuchyně:
Maďarská
Klíčové slovo:
česnek, cibule, guláš, kuřecí křídla, noky, paprika, paprikáš, sladká paprika