Pokud máte doma starší chléb (například 1-2 dny), nevyhazujte jej. Na tento recept chléb zužitkujete a nebudete tak plýtvat potravinami.
Potřebné vybavení
1 Pánev (použito v tomto receptu)
1 kontaktní gril, panini gril (alternativně)
Suroviny
1/4hrnkumásla
2stroužkyčesneku
1/2lžičkysušeného oregána
4plátkychleba
3hrnkystrouhaného čedaru a mozzarely
Postup
Necháme povolit máslo na pokojovou teplotu a vmícháme do něj prolisovaný česnek a sušené oregáno
Dáme stranou
Sýr nastrouháme a promícháme
Chléb nakrájíme na silné plátky
Sýr rozdělíme na dvě poloviny
Jedna porce jsou dva plátky chleba - na jeden plátek dáme sýr a druhý plátek potřeme z obou stran česnekovým máslem
Pak oba plátky dáme dohromady a opékáme na rozpáleném grilu (pánvi)
Sendviče vždy začneme opékat máslem dolů
Pánev přiklopíme poklicí, aby se sýr rychleji rozpustil. Sendviče opékáme 3-4 minuty z jedné strany
Druhou stranu potřeme zbylým česnekovým máslem, poté jemně otočíme a opékáme další 3–4 minuty dozlatova na obou stranách se sýrem zcela rozpuštěným uvnitř
Vyjmeme z pánve, necháme 1 minutu odpočinout a poté nakrájíme a podáváme. Nechte si chutnat!