Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: Schnell Kochen, Velký borůvkový koláč jako od babičky
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na jednoduchý obrácený borůvkový koláč, který zaujme svou chutí a jednoduchostí
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
15
minut
minut
Čas vaření
45
minut
minut
Celkový čas
1
hodina
hodina
Porcí
8
porcí
Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na lahodný borůvkový koláč
Potřebné vybavení
Koláčová forma
Suroviny
250
gramů
mouky
200-250
gramů
borůvek
250
gramů
cukru
200
gramů
přírodního jogurtu
10
gramů
prášku do pečiva
3
vejce
moučkový cukr na posypání
máslo, strouhanka
(na vymazání a vysypání formy)
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé a nadýchané směsi.
K vaječné směsi přimíchejte přírodní jogurt a dobře promíchejte.
Mouku prosejte společně s práškem do pečiva a postupně přidávejte do vaječné směsi. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
Dortovou formu vyložte pečicím papírem, vymažte ji máslem a vysypte strouhankou.
Omyté borůvky rozložte na dno formy a zalijte je připraveným těstem. Uhlaďte povrch těsta.
Formu vložte do trouby předehřáté na 175 °C a pečte přibližně 35-45 minut. Kontrolujte špejlí, zda je koláč upečený.
Koláč nechte mírně vychladnout, poté ho vyjměte z formy a otočte tak, aby byly borůvky nahoře.
Nakonec posypte moučkovým cukrem.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 90 Kč
Chod:
Dezert
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
borůvkový koláč, borůvky, kanadské borůvky, koláč, koláčová forma, lesní borůvky, lité těsto