Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: slovakcooking, Jak připravit květákovou polévku
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na jemnou květákovou polévku, zeleninové pohoštění
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
10
minut
minut
Čas vaření
18
minut
minut
Celkový čas
28
minut
minut
Porcí
4
porce
Užijte si tento lahodný pokrm s rodinou a přáteli.
Potřebné vybavení
Hrnec
Suroviny
1/2
květáku
1
cibule
4
lžíce
mouky
4
lžíce
oleje
sůl, černý pepř, petrželka
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Omyjte květák. Rozdělte květák na menší růžičky odříznutím stonků.
Vložte květákové růžičky a nakrájené stonky do hrnce s vroucí vodou.
Nastrouhejte malou cibuli.
Na oleji (nebo másle) osmahněte mouku do světle hnědé barvy.
Jakmile mouka zrůžoví, přidejte nastrouhanou cibuli.
Přidejte sůl a černý pepř.
Pokračujte ve smažení za stálého míchání, dokud jíška nezačne hnědnout.
Přidejte vodu, aby se jíška rozpustila.
Přidejte připravenou jíšku do polévky, aby se zahustila.
Nechte polévku přejít varem.
Dochuťte podle potřeby solí a černým pepřem.
Přidejte hrst nasekané petrželky.
Podávejte polévku s kousky opečeného domácího chleba.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 60 Kč
Chod:
Polévka
Kuchyně:
Česká, Slovenská
Klíčové slovo:
krémová polévka, květák, květáková polévka, polévka