Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: Lahodny TV, Vařené brambory na salát
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na jemný bramborový salát, který využijeme na chlebíčky
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
10
minut
minut
Čas vaření
25
minut
minut
Doba odpočinku
8
hodiny
hodiny
Celkový čas
8
hodiny
hodiny
35
minut
minut
Porcí
6
porcí
Bramborový salát na chlebíčky je jemný, chutný a zasytí
Potřebné vybavení
Miska
Struhadlo
Suroviny
1200
gramů
brambor
4
vejce
(uvařené natvrdo )
1
cibule
2
kyselé okurky
1
plechovka
zeleninové směsi
1
polévková lžíce
hořčice
250
gramů
majonézy
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Brambory dobře omyjte a ve slupce je uvařte v osolené vodě do měkka, což trvá asi 20-30 minut podle velikosti brambor.
Po uvaření brambory sceďte a nechte je vychladnout. Poté je oloupejte.
Vejce uvařte natvrdo (cca 10 minut od začátku varu). Po uvaření je zchlaďte studenou vodou a oloupejte.
Cibuli oloupejte a jemně nakrájejte.
Nakládané okurky a mrkev z konzervy nakrájejte na malé kostičky.
V velké míse smíchejte nakrájené brambory, cibuli, nakládané okurky, mrkev, hrášek a kukuřici.
Do směsi přidejte také brambory a vejce nastrouhané na hrubém struhadle.
Přidejte majonézu, hořčici, sůl a pepř.
Vše důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
Hotový salát zakryjte a dejte do lednice alespoň na 2 hodiny, ideálně přes noc.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 60 Kč
Chod:
Salát
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
Bramborový salát, brambory, majonéza