Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: reteta-video, Recept na jogurtový koláč s jahodami.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na jogurtovou buchtu s ovocem na plech
Autor receptu:
Amálie Kratochovílová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
40
minut
minut
Celkový čas
1
hodina
hodina
Pečeme jogurtovou buchtu s jahodami, celková doba přípravy 1 hodina.
Potřebné vybavení
1 Mísa
1 Plech
Ruční šlehač
Suroviny
300
g
Mouky
180
g
Cukru
4
ks
Vejce
250
g
Řeckého jogurtu
100
ml
Slunečnicového oleje
10
g
Prášku do pečiva
1
lžička
Vanilkového extraktu
400
g
Jahod
Sůl
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Do mísy si dáme vejce, cukr a 1/4 lžičky soli.
Šleháme dokud směs neztrojnásobí objem.
Přidáme olej, vanilkový extrakt a jogurt.
Šleháme asi minutu.
Prosejeme mouku a stěrkou jemně promícháme.
Dáme si předehřát troubu na 180 stupňů a vyložíme plech pečícím papírem.
Těsto nalejeme do plechu a zarovnáme.
Nakrájené ovoce rozložíme po povrchu a mírně zatlačíme do těsta.
Plech dáme do předehřáté trouby na 35 - 40 minut a pečeme dozlatova.
Po vytažení z trouby necháme 10 minut odpočinout.
Video recept
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Amálie Kratochovílová
Chod:
Dezert, Moučníky, Pečení, Sladké
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
buchta, jahodová bublanina