Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: depositphotos, Recept na kakaové řezy s bohatou pudingovou náplní.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na kakaové řezy plněné pudingem a smetanou
Autor receptu:
Amálie Kratochovílová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas vaření
30
minut
minut
Celkový čas
30
minut
minut
Pečeme výtečné kakaové řezy s lahodnou náplní, doba pečení 30 minut.
Potřebné vybavení
1 Plech na pečení
22 x 32 cm
1 Mísa
Suroviny
Ingredience na korpus
400
g
Mouky
100
g
Moučkového cukru
2
lžíce
Kakaa
250
g
Másla nebo margarínu
1
ks
Vejce
1
lžíce
Smetany
1
lžička
Jedlé sody
Ingredience na krém
500
ml
Mléka
2
balení
Vanilkového pudingu
550
g
Sladké smetany
(minimálně 20%)
200
g
Moučkového cukru
2
balení
Vanilkového cukru
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Máslo si nakrájíme na kostky a v míse smícháme s moukou.
Pořádně promícháme.
Přidáme jedlou sodu, kakao a moučkový cukr. Promícháme.
Přilijeme smetanu, přidáme vejce a celé těsto rozhněteme, aby bylo hladké.
Rozdělíme na 2 stejně velké díly.
Plech vyložíme pečícím papírem a posypeme trochou mouky.
Troubu si dáme předehřát na střední teplotu.
Těsto rozválíme na velikost plechu.
Rozmícháme si puding s trochou odlitého mléka tak, aby zmizely všechny hrudky.
Přidáme zbytek mléka, vanilkový a moučkový cukr a pořádně rozmícháme.
Za stálého míchání uvaříme puding do úplného zhoustnutí.
Puding necháme úplně vychladnout.
Jakmile je puding zchladlý, postupně přilejeme smetanu a mícháme.
Hotový krém rozetřeme po spodní vrstvě těsta na plechu.
Poté si rozválíme druhý plát a jemně položíme na krém.
Pečeme v předehřáté troubě cca 25 - 30 minut.
Po vytažení necháme úplně zchladnout a nakonec dáme řezy na několik hodin do lednice.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Amálie Kratochovílová
Chod:
Dezert, Pečení, Sladké
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
buchta, pudingové řezy