Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: Zuckergenuss, Spojení kávového krému se šlehačkou
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na kávovou zmrzlinu s čokoládou
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Doba mražení
5
hodiny
hodiny
Celkový čas
5
hodiny
hodiny
20
minut
minut
Porcí
4
porce
Ideální osvěžení pro milovníky sladkých pochoutek
Potřebné vybavení
Mixér
Suroviny
20
gramů
instantní kávy
80
gramů
cukru
100
mililitrů
studené vody
300
mililitrů
smetany ke šlehání
100
gramů
slazeného kondenzovaného mléka
50
gramů
čokolády
20
gramů
lískových ořechů
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Do misky nasypte instantní kávu, přidejte krystalový cukr a nalijte velmi studenou vodu.
Pomocí mixéru vyšlehejte směs do krémové konzistence, dokud nevznikne hustá kávová pěna.
Do samostatné misky nalijte smetanu ke šlehání a mixérem ji vyšlehejte do tuhého krému.
Přidejte slazené kondenzované mléko a pokračujte ve šlehání, dokud nevznikne hladká a krémová směs.
Do připravené šlehačky přidejte kávový krém.
Jemně promíchejte špachtlí, dokud se obě směsi důkladně nespojí a nevznikne jednotná hmota.
Čokoládu nasekejte na malé kostičky a opatrně ji vmíchejte do připravené směsi.
Hotovou směs přelijte do vhodné formy na zmrzlinu a povrch zarovnejte.
Formu vložte do mrazničky a nechte zmrzlinu tuhnout po dobu 4-5 hodin.
Před podáváním nasekejte lískové ořechy na tvrdé podložce.
Zmrzlinu naservírujte do sklenic nebo misek a posypte nasekanými lískovými ořechy.
Video recept
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 60 Kč
Chod:
Sladké
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
čokoláda, domácí zmrzlina, instantní káva, kávová zmrzlina, zmrzlina