Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: sovkusom, Rychlý kefírový koláč s tvarohovými kuličkami
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na kefírový koláč s tvarohovými kuličkami
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
40
minut
minut
Celkový čas
1
hodina
hodina
Porcí
10
porcí
Vyzkoušejte tento lahodný dezert a nechte se okouzlit jeho jemnou chutí
Suroviny
200
mililitrů
kefíru
1/2
lžičky
jedlé sody
3
vejce
275
gramů
cukru
1
balení
vanilkového cukru
100
mililitrů
slunečnicového oleje
300
gramů
hladké mouky
1
lžička
prášku na pečení
360
gramů
tvarohu
1
lžička
citronové kůry
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Do mísy nalijte kefír pokojové teploty.
Přidejte sodu a nechte směs několik minut odstát, aby soda zareagovala s kefírem.
Do kefírové směsi přidejte rostlinný olej.
Rozklepněte 2 vejce a přidejte je do mísy.
Nasypte 200 g cukru a přidejte vanilkový cukr.
Všechny ingredience důkladně promíchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí.
Postupně prosejte mouku s práškem do pečiva do kefírové směsi.
Dobře promíchejte, aby vzniklo hladké a jednotné těsto.
V míse smíchejte tvaroh, vejce, zbylý cukr a nastrouhanou citronovou kůru.
Suroviny důkladně rozemelte, aby vznikla hladká náplň.
Předehřejte troubu na 180 °C.
Těsto nalijte do zapékací mísy, rovnoměrně ho rozprostřete.
Z tvarohové náplně vytvarujte malé kuličky a rozložte je na těsto.
Koláč vložte do předehřáté trouby.
Pečte po dobu 40–45 minut, dokud není povrch koláče zlatavý a křupavý.
Hotový koláč vyjměte z trouby a nechte ho chvíli vychladnout.
Koláč nakrájejte na kousky a podávejte.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 80 Kč
Chod:
Sladké
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
kefír, kefírová buchta, tvaroh, tvarohový koláč