Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: slovakcooking, Tvarohové řezy s pudinkem a šlehačkou
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na klasické tvarohové řezy s pudinkovým krémem a ovocem
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od
2
kuchařů
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
30
minut
minut
Čas vaření
45
minut
minut
Celkový čas
1
hodina
hodina
15
minut
minut
Porcí
12
kusů
Pokud si chcete na svém talíři dopřát tradiční zákusek, sáhněte po receptu na tvarohové řezy. Lahodný jemný dezert
Potřebné vybavení
Miska
Plech na pečení
Suroviny
Ingredience na těsto:
220
gramů
mouky
120
gramů
másla
100
gramů
moučkového cukru
1
vejce
2
žloutky
4
lžičky
prášku do pečiva
2
lžíce
kakaa
Ingredience na pudink:
500
gramů
tvaroh
4
lžíce
kukuřičného škrobu
1
vejce
3
žloutky
400
mililitrů
mléka
100
mililitrů
oleje
100
gramů
moučkového cukru
1
balíček
vanilkového cukru
ovoce
Ingredience na pusinky:
5
bílků
5
lžic
moučkového cukru
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C.
Spojte všechny ingredience a vytvořte těsto. Mouku prosijte, aby byla méně hrudkovitá a lépe se mísila.
Oddělte žloutky od bílků (bílky si uložte na později).
Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny a poté postupně přidejte mouku.
Směs míchejte ručně, dokud nevznikne hladké těsto.
Těsto dejte do lednice, zatímco připravujete tvarohovou náplň.
Smíchejte tvaroh, cukr, vejce a vanilkový cukr. Přidejte 4 lžíce kukuřičného škrobu a dobře promíchejte.
Směs by měla být řídká, podobně jako těsto na palačinky. Pokud je směs příliš tekutá, nechte ji chvíli stát, nebo přidejte více škrobu.
Vyválejte těsto na moukou posypaném prkénku na velikost pekáče. Vymažte pekáč olejem a vysypte moukou.
Těsto přeneste do pekáče, aby pěkně vyplňovalo dno.
Na těsto nalijte tvarohovou náplň.
Pokud chcete, můžete přidat bobule nebo jiné ovoce.
Pečte koláč v předehřáté troubě po dobu 30 minut.
Zatímco se koláč peče, připravte sníh z bílků. K 5 bílkům přidejte 5 lžic moučkového cukru. Šlehejte bílky, dokud nevzniknou tuhé vrcholy.
Po 30 minutách pečení vyndejte koláč z trouby a navrch rovnoměrně rozložte sníh z bílků. Pečte dalších 15 minut, dokud povrch nezhnědne.
Koláč vyndejte z trouby a nechte zcela vychladnout. Poté jej nakrájejte mokrým nožem a před podáváním posypte moučkovým cukrem.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 90 Kč
Chod:
Dezert
Kuchyně:
Česká, Slovenská
Klíčové slovo:
Ovoce, pudinkový krém, pusinky, řezy na plech, tvaroh, Tvarohové řezy