Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
Poznámky
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: zenyvmeste, Křupavé kokosky
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na kokosky, které potěší svou lehkostí a chutí kdykoliv
Autor receptu:
Jana Duchoňová
Zatím nehodnoceno
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
15
minut
minut
Celkový čas
35
minut
minut
Porcí
40
kusů
Kombinace kokosu a čokolády je dokonalá a rozplývá se na jazyku
Potřebné vybavení
Plech
Mixér
Plech na pečení
Suroviny
4
bílky
300
gramů
moučkového cukru
250
gramů
strouhaného kokosu
špetka soli
čokoláda, cukrářské perličky, kokos
(na ozdobení)
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Ve větším hrnci nad párou mixérem vyšleháme bílky s moučkovým cukrem do pěny, což obvykle trvá asi 10 minut.
Po vyšlehání necháme trochu vychladnout, poté přidáme špetku soli a strouhaný kokos a jemně promícháme, aby se ingredience spojily.
Na plechy vystlané pečícím papírem dáváme lžící hromádky směsi a tvarujeme pusinky.
Sušíme/pečeme při teplotě 150 °C po dobu 10-15 minut. Pusinky by měly mít lehce narůžovělý nádech. Nesmíme je však péct příliš dlouho, aby neztvrdly.
Po vychladnutí pusinky máčíme v čokoládové polevě a můžeme je posypat cukrářskými perličkami nebo kokosem.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Poznámky
Z připravené směsi upečeme asi 40 pusinek (což odpovídá dvěma velkým plechům), avšak počet pusinek může záviset na velikosti, kterou zvolíme.
Na uskladnění stačí dóza. Pokud jsme pusinky polili čokoládou, je lepší je uchovávat v chladu.
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 90 Kč
Chod:
Dezert
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
cukroví, dezert, kokos, kokosky, kokosové pusinky