Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: gatitul, Recept na konzervování jahod bez použití tepla
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na konzervování jahod bez vaření
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
10
minut
minut
Doba odpočinku
3
hodiny
hodiny
Porcí
6
sklenic
Konzervujte jahody rychle a jednoduše bez vaření, zachovejte si chuť léta
Potřebné vybavení
Hrnec
6 Zavařovacích sklenic
Suroviny
3
kilogramy
čerstvých jahod
3
kilogramy
cukru
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Jahody musí být čerstvé a zralé. Vložte je do studené vody a nechte je tam odležet 5-6 minut.
Opláchněte jahody pod tekoucí vodou. Odstraňte stonky. Pokud jsou jahody velké, nakrájejte je na menší kousky.
Připravte si cukr. Do velké mísy nasypte trochu cukru a začněte vrstvit jahody s cukrem střídavě (jahody, cukr, jahody, cukr).
Trochu cukru si nechte stranou pro pozdější použití. Připravené jahody nechte 3 hodiny odpočívat, během této doby je několikrát jemně promíchejte.
Připravte si suché a čisté sklenice. Vrstvěte jahody do sklenic a ujistěte se, že jsou dobře naplněné.
Navrch posypte odloženým cukrem. Pevně uzavřete víčka sklenic, aby byly vzduchotěsné.
Uzavřené sklenice skladujte v chladničce. Takto připravené jahody vydrží až 12 měsíců.
Video recept
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 80 Kč
Chod:
Pochutina
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
jahody, konzervace