Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Ingredience na přípravu koprové omáčky
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na koprovou omáčku
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
15
minut
minut
Čas vaření
20
minut
minut
Celkový čas
35
minut
minut
Porcí
3
porce
Tato jednoduchá a levná omáčka se stane oblíbeným receptem ve vaší kuchyni
Suroviny
3
hrnky
vlažného zeleninového vývaru
3
polévkové lžíce
nasekaných čerstvých koprových listů
½
kostky
másla
3
polévkové lžíce
hladké mouky
¾
hrnku
smetany
(s obsahem tuku alespoň 30 %)
3
polévkové lžíce
cukru
2
polévkové lžíce
octa
1
lžička
soli
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Začněte tím, že rozpustíte máslo v hlubokém hrnci.
Přidejte 3 polévkové lžíce mouky a důkladně míchejte po dobu jedné minuty.
Postupně po dávkách přidávejte 3 hrnky vlažného zeleninového vývaru.
Přikryjte hrnec pokličkou a nechte omáčku na mírném plameni.
Po 20 minutách přidejte do omáčky 1 lžičku soli, 3 polévkové lžíce cukru a ¾ šálku smetany.
Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily, a poté hrnec odstavte z plotny.
Přidejte 2 polévkové lžíce octa a 3 polévkové lžíce čerstvého kopru.
Dobře promíchejte, aby se kopr rovnoměrně rozprostřel v omáčce.
Nechte omáčku 5 minut odležet, aby se chutě prolnuly a omáčka získala jemnou, harmonickou chuť.
Skvěle se hodí k vařeným vejcím, hovězímu masu nebo bramborám.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 60 Kč
Chod:
Hlavní jídlo
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
kopr, omáčka, smetana