Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Poznámky
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Foto: cooky.cz, Vaříme kotlíkový guláš
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na kotlíkový guláš
Autor receptu:
Veronika Sobotková
5
hvězdiček od
3
kuchařů
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
30
minut
minut
Čas vaření
4
hodiny
hodiny
Celkový čas
4
hodiny
hodiny
30
minut
minut
Porcí
10
osob
Potřebné vybavení
Kotlík
Trojnožka
Ohniště
Suroviny
2
kg
hovězího masa na guláš
8
ks
snítek tymiánu
10
ks
stroužků česneku
(nakrájíme na plátky)
1
kg
cibule
(na jemno nakrájenou)
olej na smažení
(ideálně použijeme ale sádlo, 100g)
4
lžíce
sladké papriky
1
láhev
kvalitního červeného vína
0,5
l
vývaru
sůl, pepř
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Nejprve si naložíme maso - ideálně den předem
Maso si nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přendáme do hluboké mísy
Nyní očistíme česnek a nakrájíme na plátky
Česnek přidáme k masu, dále přidáme snítky tymiánu a vše zalijeme červeným vínem
Druhý den připravíme oheň a jdeme na vaření guláše
V kotlíku necháme rozpustit sádlo, na rozpuštěném sádle orestujeme nakrájenou cibuli
Cibuli orestujeme dokud nezezlátne, tento proces trvá min. 15 - 35 minut, podle ohně
Poté cibuli zaprášíme sladkou paprikou, chvíli orestujeme a pak přidáme naložené maso vč. vína a tymiánu
Vaříme do změknutí masa a za postupného přilévání vývaru (přidávejte podle potřeby)
Jakmile je maso měkké vyndáme snítky tymiánu, dochutíme solí a pepřem, pokud máte rádi sladší guláš můžeme přidat kečup
Po doladění chutí můžeme podávat
Jako přílohu můžeme servírovat chléb či vařené brambory
Dobrou chuť!
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Poznámky
doporučujeme den předem naložit maso
ze začátku je třeba dávat pozor, aby se nepřipálila cibulka - s rozmyslem regulovat oheň :)
Autor:
Veronika Sobotková
Cena:
500 Kč
Chod:
Hlavní jídlo
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
guláš, kotlíkový guláš