Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: grazynkagotuje, Okurková pomazánka
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na krémovou okurkovou omáčku tzatziki
Autor receptu:
Jana Duchoňová
Zatím nehodnoceno
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
10
minut
minut
Porcí
4
porce
Základem je řecký jogurt, k tomu se přidává nastrouhaná okurka
Potřebné vybavení
Miska
Struhadlo
Suroviny
1/2
okurky
255
gramů
řeckého jogurtu
(1 šálek)
2
stroužky
česneku
1
lžíce
octa
1
lžíce
olivového oleje
špetka soli, hrst kopru
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Okurku důkladně omyjeme a oloupeme.
Nastrouháme ji na struhadle nebo nakrájíme na tenké plátky.
Nastrouhanou okurku přendáme do hluboké mísy a jemně ji osolíme, aby vypustila nadbytečnou tekutinu.
V jiné míse smícháme bílý jogurt s prolisovaným česnekem.
Přidáme nadrobno nasekaný kopr.
Vymačkáme nadbytečnou šťávu z okurky a přidáme ji do směsi s jogurtem.
Dochutíme octem a olivovým olejem.
Vše důkladně promícháme.
Video recept
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 30 Kč
Chod:
Dressing
Kuchyně:
Řecká
Klíčové slovo:
okurka, řecký jogurt