Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: Pexels, Raffaello kuličky jako inspirace
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na krémový a křehký domácí Raffaello dort
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
25
minut
minut
Čas vaření
35
minut
minut
Celkový čas
1
hodina
hodina
Porcí
12
porcí
Lahodný a krémový Raffaello dort potěší všechny milovníky sladkých dezertů a kokosových dobrot
Potřebné vybavení
Plech na pečení
Hrnec
Mixér
Suroviny
Ingredience potřebné na korpus:
4
vejce
3
lžíce
cukru
6
lžic
mouky
6
lžic
oleje
1/2
lžičky
prášku do pečiva
1
vanilkové esence
Ingredience potřebné na sirup:
150
mililitrů
vody
4
sáčky
vanilkového cukru
1
mandlové esence
Ingredience potřebné na krém:
250
mililitrů
mléka
1
balení
vanilkového pudinku
200
gramů
bílé čokolády
8
lžic
kokosových vloček
200
mililitrů
smetany
2
polévkové lžíce
likéru
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Začněte tím, že si oddělíte žloutky od bílků.
Bílky vyšlehejte mixérem, dokud se nevytvoří pevná pěna.
Do bílků postupně přidávejte cukr a špetku soli, přičemž neustále míchejte, až vznikne homogenní směs.
Když jsou bílky pevně vyšlehané, postupně do směsi přidávejte žloutky, následně olej, mouku a prášek do pečiva.
Vše důkladně promíchejte, až získáte hladké těsto.
Připravené těsto přelijte do plechu vyloženého pečicím papírem.
Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu přibližně 35 minut.
Po upečení nechte korpus vychladnout.
Do hrnce nalijte vodu a přiveďte ji k varu. Přidejte cukr a mandlovou esenci a vařte, dokud nevznikne jemný sirup.
Jakmile je sirup hotový, odstavte hrnec z ohně a nechte ho vychladnout.
Smetanu vyšlehejte mixérem do tuha.
V jiné misce smíchejte mléko s vanilkovým práškem a tuto směs zahřejte na mírném ohni. Jakmile směs zhoustne, odstavte ji z ohně.
Do husté směsi přidejte likér, kokosové vločky a rozpuštěnou bílou čokoládu (rozpuštěnou v parní lázni).
Vše důkladně promíchejte, dokud není směs homogenní. Na závěr do směsi vmíchejte vyšlehanou smetanu.
Upečený korpus rovnoměrně pokapejte připraveným sirupem, aby byl dobře nasáklý. Poté na korpus naneste připravený krém a rovnoměrně jej rozetřete.
Nakonec dort posypte strouhaným kokosem a ozdobte datlemi nebo jinými oblíbenými oříšky.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 90 Kč
Chod:
Sladké
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
bílá čokoláda, dezert, dort, kokos, krém, mandle, raffaello dort