Jednoduchý dezert připravený ze 3 ingrediencí dokáže ohromit svou chutí
Potřebné vybavení
Hrnec
Miska
Suroviny
2plechovky kondenzovaného mléka
600mililitrůzakysané smetany
čokoládové kousky
Postup
Nalijte kondenzované mléko do hrnce a umístěte jej na sporák.
Přidejte smetanu a za stálého míchání vařte směs na mírném ohni, dokud se nezahustí. Tento proces obvykle trvá přibližně 17 minut, ale čas vaření se může lišit v závislosti na síle ohně a konzistenci, kterou chcete dosáhnout.
Jakmile směs dosáhne požadované konzistence a zahuštění, odeberte ji z tepla a nechte ji zcela vychladnout.
Když se směs úplně vychladne, přelijte ji do misky nebo formy. Aby se zabránilo vysychání povrchu, můžete ji přikrýt potravinářskou fólií.
Poté dejte moučník na minimálně 30 minut do mrazáku, aby se ztuhl a získal požadovanou konzistenci.
Po uplynutí této doby vyjměte moučník z mrazáku a přidejte do něj kousky čokolády. Důkladně je promíchejte, aby se čokoláda rovnoměrně rozložila po celém moučníku.
Nakonec dejte moučník zpět do mrazáku. Po uplynutí několika hodin můžete podávat.