Každý z nás ocení recepty, u kterých nemusíme trávit několik hodin u sporáku. Mezi takové patří i zejména letní recept na krkovičku na víně se zeleným chřestem.
Potřebné vybavení
Pánev
Suroviny
15ksZelený chřest
2plátkyKrkovice(1 plátek - cca 200 gramů)
Červené víno(libovolné - 10 cl)
5gMásla
1polévková lžíceOlivový olej
1polévková lžíceSůl
Bílý pepř(hrubý - 1 čajová lžička)
Postup
Zelený chřest nejprve opláchneme studenou vodou a zbavíme jej nečistot.
Po opláchnutí chřest osušíme a oloupeme jeho spodní polovinu.
Vezmeme zhruba 7 kusů oloupaného chřestu, které k sobě jednoduše svážeme potravinářským provázkem.
V hrnci přivedeme vodu k varu a osolíme ji zhruba polovinou polévkové lžíce soli.
Do vroucí vody vložíme svazky svázaného chřestu a vaříme zhruba 8 minut.
Během vaření chřestu plátky krkovičky osolíme zbytkem soli a okořeníme čerstvě nadrceným bílým pepřem.
Rozpálíme pánev, přidáme do ní polévkovou lžíci olivového oleje a přidáme maso.
Zprudka opékáme 4 minuty z každé strany dozlatova.
Po vyjmutí masa z pánve necháme maso 2 až 3 minuty odpočívat.
Po uvaření chřest vyjmeme z hrnce, do pánve po upečeném masu přidáme 5g másla.
Následně vložíme zprudka osmažit chřest na zhruba 3 min.
Po vyndání chřestu do pánve nalijeme 10 cl libovolného červeného vína dle chuti.
Víno vaříme, dokud se nám nespojí s výpekem z masa a chřestu a takto vzniklá omáčka jemně nezhoustne.