Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: cooky.cz, Pečené křupavé tofu
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na křupavé pečené tofu
Autor receptu:
Veronika Sobotková
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
5
minut
minut
Čas vaření
25
minut
minut
Celkový čas
30
minut
minut
Porcí
4
osoby
Potřebné vybavení
Trouba
Plech na pečení
Lis na tofu
Suroviny
400
g
tuhého tofu
(osušeného a nakrájeného na kostky)
1/2
lžíce
extra panenského olivového oleje
2
lžíce
tamari omáčky
(sójová omáčka)
1/2
lžičky
sriracha
(případně jiné chilli omáčky dle vaší preference)
1
lžíce
kukuřičného škrobu
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Předehřejte troubu na 210 stupňů
Vyložte plech pečícím papírem
Smíchejte tofu nakrájené na kostky s olivovým olejem, tamari, sriracha a kukuřičným škrobem a promíchejte.
Tofu rozprostřete na plech a pečte do zezlátnutí, resp. zhnědnutí okrajů. Pečeme cca 25 minut, ale je třeba kontrolovat.
Dobrou chuť.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Veronika Sobotková
Cena:
do 50 Kč
Chod:
Příloha
Kuchyně:
Asijská
Klíčové slovo:
chilli, tofu