Jemné kuře na paprice se sladkou a krémovou omáčkou
Suroviny
4kuřecí stehýnka
1lžíce olivového oleje
3lžíce másla
1cibule
3stroužky česneku
2lžíce mouky
1šálek drcených rajčat
1hrnek kuřecího vývaru nebo vody
3/4šálku zakysané smetany
1šálek těstovin
3lžíce maďarské papriky(sladké nebo pálivé)
sůl, černý pepř
Postup
Kuřecí stehýnka dobře okořeňte solí a pepřem. Na pánvi rozehřejte olivový olej a 1 lžíci másla. Opečte kuřecí stehýnka nejprve kůží dolů, dokud nebudou zlatavá a křupavá (cca 5–7 minut). Pak je otočte a opečte i z druhé strany.
Do pánve přidejte nakrájenou cibuli a vařte ji, dokud nebude měkká a průhledná, asi 5 minut. Přidejte nasekaný česnek a vařte další 3–4 minuty, dokud nezměkne.
Sundejte pánev z ohně a přidejte maďarskou papriku a mouku. Míchejte, dokud se vše dobře nespojí, a vraťte na střední oheň, aby se mouka provařila.
Přidejte rajčata a kuřecí vývar, dobře promíchejte, aby vznikla hladká omáčka. Vraťte kuře do pánve, položte ho kůží nahoru.
Předehřejte troubu na 200 °C a pánev s kuřetem vložte do trouby. Pečte 25–30 minut, dokud kuře nezměkne a omáčka nezhoustne.
Mezitím v hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vařte nudle podle návodu (asi 7–8 minut). Nudle sceďte a smíchejte s 2 lžícemi másla.
Po upečení kuřete pánev vyjměte z trouby. Přidejte zakysanou smetanu a dobře promíchejte.
Kuře podávejte s máslovými nudlemi a přelijte omáčkou.