Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: depositphotos, Recept na plněný bramborák kuřecím masem, zeleninou a dressingem.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na kuřecí prsa v bramboráku se zeleninou a dipem
Autor receptu:
Amálie Kratochovílová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
30
minut
minut
Celkový čas
50
minut
minut
Porcí
4
porce
Připravíme si specialitu s kuřecím masem, bramboráky a zeleninou.
Potřebné vybavení
1 Pánev
1 Miska
Suroviny
Kuřecí prsa
(množství dle chuti)
1
kg
Brambor
2
ks
Vejce
500
g
Zakysané smetany
Sůl a pepř
Česnek
Mouka
Zelenina např. paprika, rajče, ledový salát, červená cibule nebo okurka
(množství dle chuti)
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Nastrouháme si brambory na bramboráky.
V míse smícháme nastrouhané brambory a vejce.
Osolíme, opepříme. Můžeme přidat majoránku, kdo má rád.
Bramboráky usmažíme. Ideálně v takové velikosti, aby do nich šlo zabalit maso se zeleninou.
Opepřená a osolená kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji.
Zakysanou smetanu ochutíme a případně přidáme prolisovaný česnek.
Bramboráky zevnitř pomažeme dressingem.
Smícháme nakrájenou zeleninu s kuřecím masem a naplníme bramboráky.
Dle chuti můžeme ubírat nebo přidávat česnek v dressingu, nebo přidat chilli.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Amálie Kratochovílová
Chod:
Hlavní jídlo, Večeře
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
bramboráky, dip, kuřecí maso, kuřecí nudličky, kuřecí prsa