Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: Pexels, Pivo potřebné na pivní zelí
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na kuřecí stehna připravená na pivní zelíčku s bramborem
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
25
minut
minut
Čas vaření
1
hodina
hodina
Celkový čas
1
hodina
hodina
25
minut
minut
Porcí
4
porce
Chutný a sytý chod, který zahřeje, to jsou kuřecí stehna se zelím na pivě
Potřebné vybavení
Pekáč
Suroviny
600
gramů
brambor
200
gramů
kysaného zelí
2
červené cibule
100
gramů
slaniny
2
stroužky
česneku
sůl, pepř, červená paprika
koření na kuře
(volitelně)
1-1,5
polévkové lžíce
tuku
4
celá kuřecí stehna
(spodní + horní)
1
decilitr
piva
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Kuřecí stehna rozpůlíme a omyjeme.
Osolíme a opepříme, poté potřeme směsí prolisovaného česneku, červené papriky a dalšího koření.
Stehna necháme odstát, aby koření proniklo do masa (tento krok lze provést i 1-2 hodiny předem).
Zelí důkladně omyjeme.
Na pánvi opečeme slaninu dozlatova, přidáme nakrájenou cibuli a zelí a vše promícháme.
Přilijeme polovinu piva a necháme směs několik minut povařit.
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké měsíčky.
Osolíme a opepříme.
Nádobu na pečení vymažeme tukem a do ní vrstvíme brambory.
Přidáme osmažené zelí a na vrch rozmístíme připravená kuřecí stehna.
Pokrm zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů na 40 minut.
Po uplynutí této doby pokrm potřeme druhou polovinou piva a pečeme odkryté dalších 20 minut, aby se vršek pěkně zhnědl.
Před podáváním ozdobíme vrch opečenou slaninou.
Jako doplněk nabídneme sklenici chutného piva.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 120 Kč
Chod:
Hlavní jídlo
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
anglická slanina, brambory, Kuře, kuře z jednoho pekáče, kuřecí stehna, kyselé zelí, pivo, stehna, zelí