Kombinace květáku s vejci je lahodnou snídaní, která zasytí
Suroviny
1květák(cca 450 gramů )
1cibule
3vejce
1polévková lžíce slunečnicového oleje
½lžičky mletého kmínu
¼lžičky mletého černého pepře
¼lžičky soli
Postup
Opláchněte květák pod studenou vodou, odstraňte všechny zelené listy a vykrojte stonek.
Květák nakrájejte na přibližně stejně velké růžičky, aby se rovnoměrně uvařil.
Do velkého hrnce nalijte dostatečné množství vody a přidejte tolik soli, aby byla voda slaná jako mořská voda. Přiveďte vodu k varu.
Jakmile voda začne vřít, přidejte kousky květáku a vařte je tři minuty.
Mezitím si připravte velkou misku se studenou vodou. Po třech minutách varu přendejte květák do studené vody, což rychle zastaví proces vaření. Pro ještě lepší efekt můžete do vody přidat kostky ledu.
Střední cibuli oloupejte a nakrájejte na jemno.
V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Přidejte nakrájenou cibuli.
Vychladlý květák sceďte a nakrájejte na hrubší kousky.
Přidejte nakrájený květák k cibuli na pánvi a posypte kmínem. Dobře promíchejte.
Na květák rozklepněte 3 vejce přímo na pánev. Ochuťte solí a pepřem.
Ihned vejce zašlehejte do květáku a cibule. Vařte je krátce, jen dokud se vejce nesrazí, ale zůstanou měkká a nevysušená.