Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Jednoduchý pokrm z brambor
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na lahodné brambory na loupačku
Autor receptu:
Jana Duchoňová
Zatím nehodnoceno
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
10
minut
minut
Čas vaření
20
minut
minut
Celkový čas
30
minut
minut
Porcí
2
porce
Brambory s máslem jsou skvělým příkladem toho, jak z několika málo ingrediencí vytvořit lahodné jídlo.
Potřebné vybavení
Hrnec
Suroviny
570
gramů
brambor
⅓
šálku
másla
(při pokojové teplotě)
115
gramů
čerstvého sýra
(ricotta, cottage nebo tvaroh)
sůl
petrželová nať
(volitelné)
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Začněte tím, že vložíte brambory do hrnce s vodou. Brambory ponechte ve slupce.
Brambory vařte přibližně 20 minut.
Pro ověření, zda jsou brambory hotové, do nich píchněte vidličkou; pokud snadno projde, brambory jsou připravené.
Do malé misky si připravte sýr a máslo.
Jakmile jsou brambory uvařené, opatrně je slijte, oloupejte a přendejte do servírovací mísy.
Na horké brambory položte kousky másla, které se postupně roztaje a vsákne do brambor, což jim dodá bohatou chuť.
Přidejte čerstvý sýr na vrchol brambor, aby se jemně rozpustil do horkého másla, což vytvoří krémovou a chutnou kombinaci.
Pokrm ozdobte nasekanou petrželovou natí pro zvýraznění chuti.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 30 Kč
Chod:
Příloha
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
brambory, brambory na loupačku, vařené brambory ve slupce