Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Poznámky
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: Pexels, Lahodné maliny potřebné na přípravu želé
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na lahodné želé z bobulí, které zachutná všem
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
10
minut
minut
Doba potřebná na ztuhnutí
30
minut
minut
Celkový čas
40
minut
minut
Porcí
8
porcí
Osvěžující želé se hodí jako sladká odměna na každou příležitost
Potřebné vybavení
Potravinářská fólie
Silikonová forma
Hrnec
Suroviny
300
gramů
malin
(nebo jiných bobulovitých plodů )
300
mililitrů
vody
7
gramů
agaru
(lze nahradit želatinou)
150
gramů
cukru
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Nejprve si připravíme agarovou směs:
Do misky nalijeme 300 ml vody pokojové teploty a přidáme 7 gramů agaru.
Dobře promícháme a necháme agar nabobtnat.
Mezitím si připravíme směs malin.
Pokud používáme zmrazené bobule, odměříme 300 gramů a necháme je předem rozmrazit. Pokud je přítomná tekutina, neodlíváme ji.
Přidáme 150 gramů cukru k bobulím a vše důkladně rozmixujeme, dokud nedosáhneme homogenní směsi.
Nyní přeneseme agarovou směs do hrnce a přivedeme ji k mírnému varu za stálého míchání.
Vaříme 2 minuty a poté přidáme připravené bobule s cukrem.
Pokračujeme v míchání a vaříme směs několik minut od prvního varu. Poté odstavíme z ohně a necháme směs odstát 2 minuty.
Během této doby ji promícháme, aby se odstranila pěna a směs byla jednotná.
Připravíme formu, kterou přikryjeme potravinářskou fólií, nebo použijeme silikonovou formu na cukroví.
Směs nalijeme do formy a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
Poté želé dáme do lednice a necháme ho ztuhnout.
Po ztuhnutí želé vyjmeme z formy a nakrájíme na kostky.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Poznámky
Hotové želé můžeme posypat cukrem nebo obalit v kokosových vločkách pro lepší chuť.
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 60 Kč
Chod:
Dezert
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
maliny, želé