Příprava trvá 10 minut, grilování 6 minut a marinování 4 - 24 hod.
Potřebné vybavení
Venkovní gril nebo ohniště a kámen
Trouba
Suroviny
4plátkykrkovice
3stroužkyčesneka(prolisovaného)
1lžícemedu
1lžícehořčice
1lžícemedové hořčice
2lžíceoleje
koření kotanyi - provensálská sůl
330mlpiva
Postup
Nejprve si připravíme marinádu - smícháme v misce následující suroviny - med, obě hořčice, med, olej, česnek a koření
Po promíchání marinádou potřeme krkovici z obou stran. Jakmile potřeme všechny plátky, zalijeme vše pivem
Takto naložené maso necháme minimálně 4 hodiny marinovat, čím déle budete marinovat, tím chuť bude zajímavější
Ideálně druhý den budeme maso grilovat, my grilovali na lávovém kameni, ale můžete grilovat na jakémkoliv druhu grilu. Grilujeme z každé strany po dobu cca 3 minut.
Takto hotové maso podáváme například s pečenou zeleninou, či grilovanou nebo s jinými přílohami a různými omáčkami, dipy
My jsme podávali krkovici s pečenou bramborou, nivovým dipem a pečenou zeleninou
Nivový dip: se skládá ze zakysané smetany a strouhané nivy na jemno. Pečenou bramboru jsme pekli v celku v troubě. Tip - když bramboru propícháte vidličkou ze všech stran rychleji se propeče.