Piškotový korpus je ideálním základem pro mnoho dalších dortů
Potřebné vybavení
Forma na dort
Suroviny
1hrnek polohrubé mouky
1hrnekmléka
1hrnekcukru
2vejce
1/2hrnkuoleje
1prášek do pečiva
1/2hrnkumoučkového cukru
1hrnekkokosových vloček
1vanilkový cukr
plátky mandlí (na ozdobu)
Postup
Začněte tím, že smícháte vajíčka a cukr v misce, dokud nedosáhnete hladké a pěnovité konzistence.
Postupně přidejte mouku, mléko, olej a prášek do pečiva do směsi vajec a cukru. Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily a tvořily homogenní těsto.
Nalijte těsto na plech, který jste předem vymazali máslem a vysypali moukou. Rozetřete těsto do rovnoměrné vrstvy.
Před vložením do trouby posypte povrch těsta směsí kokosových vloček a vanilkového cukru, aby se koláč stal křupavější a získal bohatou chuť.
Pečte koláč v předehřáté troubě na teplotě asi 180 stupňů Celsia po dobu přibližně 25-30 minut, nebo dokud nezíská zlatavou barvu a nezměkne na dotek.
Po vyndání z trouby ještě horký koláč zalijte nevyšlehanou smetanou, aby získal jemnou vláčnost a svěžest.
Koláč můžete posypat moučkovým cukrem a ozdobit plátky mandlí.