Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: depositphotos, Recept na chutný těstovinový salát z netučných surovin.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na lehký těstovinový salát s bílým jogurtem a zeleninou
Autor receptu:
Amálie Kratochovílová
4
hvězdiček od
2
kuchařů
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
15
minut
minut
Čas vaření
10
minut
minut
Celkový čas
25
minut
minut
Porcí
4
osoby
Pokud máte rádi saláty, tento svěží a lehký těstovinový salát s bílým jogurtem a zeleninou by Vás mohl zaujmout.
Potřebné vybavení
1 Hrnec
pro uvaření těstovin
1 Salátová mísa
Suroviny
450
g
Těstovin
(nejlépe vrtule)
300
g
Bílého jogurtu
1/2
Cibule
1
plechovka
Hrášku s mrkví
1
plechovka
Kukuřice
1/2
Čerstvé okurky
220
g
Sýra v celku
(např. Gouda)
5
ks
Kyselých okurek
Lák z kyselých okurek
(dle chuti)
Čerstvé bylinky
(dle chuti)
Sůl a pepř
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Větší hrnec na těstoviny naplníme vodou, dobře osolíme a dáme vařit.
Mezitím si očistíme a najemno nakrájíme cibuli.
Na malé kostičky nakrájíme taky kyselé okurky a na větši kostky čerstvou salátovou okurku.
Okurky i cibuli vložíme do mísy.
Scedíme konzervy s kukuřicí a hráškem a také přidáme do mísy.
Do vroucí vody vsypeme těstoviny a vaříme do "al dente".
Zatímco se vaří těstoviny, nakrájíme si sýr na středně velké kostky a taktéž přidáme do salátu.
Uvařené těstoviny scedíme a pořádně propláchneme studenou vodou tak, aby co nejvíce zchladly. Následně přidáme také do salátu.
Bílý jogurt smícháme s bylinkami, osolíme a opepříme, případně dochutíme šťávou z okurek a přidáme do mísy.
Vše nakonec kvalitně promícháme a necháme vychladnout,
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Amálie Kratochovílová
Chod:
Hlavní jídlo, Salát, Večeře
Kuchyně:
Evropská kuchyně
Klíčové slovo:
bílý jogurt, salát, těstovinový salát