Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj: sovkusom, Líný koláč s kondenzovaným mlékem
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na líny koláč z kondenzovaného mléka
Autor receptu:
Jana Duchoňová
Zatím nehodnoceno
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
15
minut
minut
Čas vaření
30
minut
minut
Doba kynutí
55
minut
minut
Celkový čas
1
hodina
hodina
40
minut
minut
Porcí
8
porcí
Vyzkoušejte tento koláč a užijte si jeho jemnou a sladkou chuť
Suroviny
450
gramů
hladké mouky
200
mililitrů
mléka
100
gramů
cukru
370
gramů
vařeného kondenzovaného mléka
1
polévková lžíce
vanilkového cukru
1
žloutek
100
gramů
zakysané smetany
2
vejce
6
gramů
droždí
sůl
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
V míse smíchejte mouku, mléko, cukr, zakysanou smetanu, vejce, droždí a špetku soli.
Míchejte lžící, dokud těsto nedosáhne konzistence kaše.
Nechte těsto kynout a odpočívat po dobu 40 minut.
Vymažte zapékací mísu o průměru 25 cm máslem.
Těsto rozdělte na dvě poloviny.
Jednu polovinu těsta vložte do formy a rovnoměrně ji rozprostřete a zhutněte.
Na těsto naneste plechovku vařeného kondenzovaného mléka.
Druhou polovinu těsta nalijte na kondenzované mléko.
Formu s těstem zakryjte potravinářskou fólií.
Nechte těsto odpočívat dalších 15 minut.
Povrch koláče potřete směsí kondenzovaného mléka a rozšlehaného žloutku.
Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 30 minut.
Po upečení koláč nechte vychladnout.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 120 Kč
Chod:
Dezert
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
koláč, kondenzované mléko, líný koláč