Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Foto: cooky.cz, Recept na Mletého maso s fazolkami na vietnamský způsob
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na mleté maso s fazolkami na vietnamský způsob
Autor receptu:
Veronika Sobotková
5
hvězdiček od
2
kuchařů
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
10
minut
minut
Čas vaření
20
minut
minut
Celkový čas
30
minut
minut
Porcí
4
Vaříme Mleté maso s fazolkami na vietnamský způsob. Toto množství je určeno pro 4 osoby, délka přípravy 10 minut, délka vaření 20 minut.
Potřebné vybavení
Wok pánev
hlubší pánev
Suroviny
500
g
mletého mix masa
1
červená cibule nebo šalotka
(najemno nakrájená)
5
cm
zázvoru
(najemno nakrájený)
1-2
čerstvé chilli papričky
(nakrájené najemno)
250
g
fazolek
(čerstvých nebo mražených)
2
lžíce
rybí omáčky
2
lžíce
citronové šťávy
sůl, pepř
(na dochucení)
2
stroužky
česneku
(najemno nakrájeného)
2
lžíce
rostlinný olej
Na závěr
sezamové semínka
(na podávání)
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
V pánvi rozehřejeme olej.
Na oleji orestujeme cibuli, česnek, zázvor a chilli.
Jakmile se suroviny rozvoní, přidáme mleté maso.
Po opečení masa přidáme rybí omáčku.
Následně přidáme fazolky. Po orestování fazolek přidáme citronovou šťávu.
Nyní vše osolíme a opepříme dle chuti.
Podáváme ideálně s dušenou rýží a posypeme sezamovými semínky.
Video recept
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Veronika Sobotková
Cena:
150 Kč
Chod:
Hlavní jídlo, Oběd, Večeře
Kuchyně:
Asijská, Vietnamská
Klíčové slovo:
chilli, fazolky, mleté maso, rybí omáčka