Ohřáté mléko nalijeme do mísy, ve které necháme kynout těsto, přidáme droždí, zamícháme me ho a následně přidáme mouku a máslo
Vše pořádně propracujeme nebo použijeme kuchyňského robota
Těsto přikryjeme a necháme 60 minut odpočívat, těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem
Pokud pospícháte, můžete urychlit proces kynutí tak, že vložíme mísu s těstem do hrnce s teplou vodou. Díky tomu Vám těsto vykyne do 30 minut
Během kynutí si připravíme náplň - nastrouhanou fetu a mozzarellu promícháme s oreganem
Po vykynutí těsta si těsto rozdělíme na dvě půlky
Každý díl rozválíme na obdélník
Na rozválený obdélník nasypeme připravenou náplň ze sýra
Pak těsto přesto přeložíme, tak abychom měli uvnitř náplň
Pomocí kráječe na pizzu nakrájíme těsto na šest stejných dílů
A pak začneme každý jednotlivý díl motat do tvaru motance (viz. video), nebo si můžeme z těsta udělat jiné tvary například preclík nebo housky apod. Záleží na Vás
Hotové tvary dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme 20 minut odpočívat, mezitím si předehřejeme troubu na 180 °C