Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: Yeast Mode, Příprava těsta na mrkvový dort
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na mrkvový dort se smetanovou polevou
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
1
hodina
hodina
Celkový čas
1
hodina
hodina
20
minut
minut
Porcí
10
porcí
Lahodný mrkvový dort s krémovou smetanovou polevou, skvělý pro každodenní pohoštění i sváteční chvíle
Potřebné vybavení
Šlehač
Forma na pečení
Suroviny
Na těsto:
3
vejce
240
ml
rostlinného oleje
200
g
hnědého cukru
1/2
lžičky
soli
1
lžička
mleté skořice
2
lžičky
prášku do pečiva
256
g
hladké mouky
250
g
nastrouhané mrkve
Volitelné přísady:
60
g
vlašských ořechů
80
g
čokoládových kousků
Na polevu:
225
g
smetanového sýra
60
g
másla
30
g
moučkového cukru
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Postup na těsto:
Do mísy dejte vejce, olej, cukr a sůl. Vše dobře promíchejte metličkou, dokud nevznikne hladká směs.
Přidejte skořici, prášek do pečiva a mouku a opět promíchejte, dokud není těsto hladké.
Vmíchejte nastrouhanou mrkev, ořechy a čokoládové kousky (pokud je používáte).
Těsto nalijte do formy vymazané máslem nebo vyložené pečicím papírem.
Pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 60 minut.
Po upečení nechte koláč vychladnout.
Postup na polevu:
Do mísy dejte smetanový sýr, máslo a moučkový cukr.
Vyšlehejte do hladké krémové hmoty.
Namažte krém na vychladlý koláč a ozdobte mrkví, ořechy nebo čokoládovými kousky dle chuti.
Video recept
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 90 Kč
Chod:
Sladké
Kuchyně:
Mezinárodní
Klíčové slovo:
mrkev, sýr, vejce, vlašské ořechy