Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: Cookrate, Buchty s náplní
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na nadýchané domácí buchty plněné sýrovou náplní
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
30
minut
minut
Doba kynutí
1
hodina
hodina
15
minut
minut
Celkový čas
2
hodiny
hodiny
5
minut
minut
Porcí
16
porcí
Nadýchané domácí buchty plněné sýrovou náplní jsou originálním pečivem, které si zamilujete
Suroviny
Ingredience potřebné na buchty :
700
gramů
mouky
300
mililitrů
mléka
100
mililitrů
oleje
10
gramů
droždí
10
gramů
cukru
sůl
Ingredience potřebné na omáčku:
200
gramů
zakysané smetany
50
mililitrů
mléko
1
vejce
Ingredience potřebné na náplň:
200
gramů
sýru
2
stroužky
česneku
petržel
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Do mísy rozdrobte droždí a přidejte cukr. Promíchejte a přidejte 300 ml vlažného mléka. Nechte stát asi 10 minut, dokud směs nezačne pěnit.
Do směsi přidejte olej, sůl a postupně přidávejte mouku. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
Těsto hněťte na pomoučené ploše, dokud není elastické a nelepivé.
Přikryjte těsto čistou utěrkou a nechte ho kynout na teplém místě asi 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Tvrdý sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.
Česnek oloupejte a prolisujte. Nasekejte petrželku.
Sýr, česnek a petrželku smíchejte v míse a dobře promíchejte.
V malé misce rozšlehejte vejce s mlékem. Přidejte zakysanou smetanu a dobře promíchejte, aby vznikla hladká omáčka.
Předehřejte troubu na 180°C.
Po vykynutí těsto rozdělte na menší kousky (cca 16 ks). Každý kousek rozválejte na placku.
Do středu každé placky dejte lžičku sýrové náplně.
Okraje těsta spojte a dobře přitiskněte, aby náplň nevytekla. Vytvarujte buchtu.
Předehřejte troubu na 180°C. Buchty položte na plech vyložený pečicím papírem, spojem dolů. Nechte je ještě 15 minut kynout.
Přelijte buchty s náplní připravenou omáčkou.
Pečte v předehřáté troubě po dobu 30 minut, dokud povrch není zlatavý a křupavý.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 90 Kč
Chod:
Hlavní jídlo
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
buchty, sýr