Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Dezert Mřížkovník s nadýchanou pěnou z jahodového pudinku a piškotového těsta
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na nadýchaný pěnový dezert Mřížkovník
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
30
minut
minut
Čas vaření
40
minut
minut
Celkový čas
1
hodina
hodina
10
minut
minut
Porcí
12
porcí
Tento dezert spojuje křehké máslové těsto s jemným jahodovým pudinkem a kysanou smetanou, což z něj dělá dokonalou sladkost
Potřebné vybavení
Mísa
Šlehač
Suroviny
Těsto:
500
g
hladké mouky
5
g
prášku do pečiva
½
lžičky
soli
200
g
práškového cukru
250
g
másla
(nebo margarínu)
5
žloutků
Krém:
88
g
jahodového pudingu
500
ml
mléka
8
lžic
cukru
450
g
kysané smetany
15
g
vanilkového cukru
5
bílků
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
V míse smíchejte 500 g hladké mouky, 5 g prášku do pečiva, ½ lžičky soli a 200 g práškového cukru. Přidejte 250 g změklého másla a 5 žloutků.
Hněťte, dokud nevznikne hladké těsto. Rozdělte na větší a menší část.
Vyložte plech pečícím papírem. Větší část těsta vyválejte a vložte do plechu, přičemž vytvořte okraj.
V hrnci ohřejte 200 ml mléka a přidejte 88 g jahodového pudingu s 8 lžícemi cukru. Vařte za stálého míchání, dokud pudink nezhoustne.
Poté přidejte zbytek mléka (300 ml) a nechte vychladnout.
Do vychladlého pudinku přidejte 450 g kysané smetany a 15 g vanilkového cukru. Ušlehejte 5 bílků a jemně je vmíchejte do pudinkové směsi.
Nalijte pudinkový krém na připravené těsto. Z menší části těsta vytvořte mřížku a položte ji na vrch pudinku.
Vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte 35-40 minut, dokud není zlatavé.
Po upečení nechte koláč vychladnout. Nejlépe se krájí až druhý den, kdy je lehce vlhký a chutě se prolnou.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 90 Kč
Chod:
Sladké
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
jahodový dort, mřížkovník, pudink, zákusek