Recept je inspirovaný Itálií - bazalka, černé olivy a sušená rajčata - jako hlavní ingredience.
Potřebné vybavení
Uzavíratelná sklenice/nádoba
Suroviny
4Hermelíny
Bazalka(podle chuti, my využijeme vždy celý zakoupený květináč z potravin)
4červená cibule(na plátky nakrájené)
200gSušených rajčat(pokrájená na jemno může být i s kapiemi)
1celý česnek(prolisovaný)
Italské bylinky(používáme sůl italské bylinky od Kotányi - můžete nahradit solí a směsí italských bylin)
200gčerných oliv
3ksbobkového listu
6kscelého pepře
4ksnového koření
1lkvalitního rostlinného oleje
Postup
Nejprve si připravíme všechny suroviny do uvedených tvarů a velikostí.
Česnek si prolisujeme a smícháme s italskou solí.
Každý jednotlivý sýr rozkrojíme, abychom mohli vnitřek naplnit.
Každý hermelín naplníme následovně: potřeme česnekem, přidáme nakrájená sušená rajčata, cibuli, olivy a jako poslední pokrájenou bazalku. Takto postupujeme u všech hermelínů.
Jakmile máme naplněny všechny hermelíny, tak je přepůlíme (urychlíte tím proces změknutí a můžete servírovat menší porce, tím pádem Vám déle vydrží - možná ?).
Do čisté sklenice vrstvíme hermelín, bazalku, tenké plátky červené cibule, sušená rajčata (tentokrát můžete nechat v celku, záleží na Vás, my máme rádi vše nakrájené), olivy (též můžete nechat v celku) a uvedené koření (bobkový list, pepř a nové koření).
Jakmile vše máme vložené do dostatečně velké sklenice, tak zalijeme kvalitním rostlinným olejem.
Takto naložený hermelín necháme odpočívat v lednici minimálně 3 - 5 dnů. Čím déle vydržíte, tím lépe budou rozložené chutě použitých surovin.
Vychutnáte si s čerstvým pečivem a dobře vychlazenou sklenkou piva ?.