Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Poznámky
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: cookist, Recept na našlehanou kávu
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na našlehanou kávu, která ohromí svou jemností a chutí
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
10
minut
minut
Porcí
4
porce
Kávové dezerty jsou oblíbenou pochutinou, tato alternativa nás rozhodně ohromí
Potřebné vybavení
Mixér
Miska
Sítko
Suroviny
35
gramů
instantní kávy
200
mililitrů
vody
170
gramů
cukru
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Instantní kávu prosejte přes síto do misky.
Do mísy přidejte cukr.
Pomalým přiléváním vody kávu s cukrem mírně rozpusťte.
Zapněte mixér na nejvyšší rychlost a s použitím šlehejte směs alespoň 5 minut, dokud nezískáte hustě napěněnou konzistenci.
Hotový krém umístěte do mrazáku.
Před podáváním rozdělte krém do jednotlivých misek a ozdobte je trochou kakaového prášku a případně i kousky bílé čokolády.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Poznámky
Pokud chcete dokonalý kávový krém, použijte na přípravu téměř ledovou vodu - ideálně ji před použitím dejte na 15 minut vychladit do mrazáku.
Rozpustnou kávu můžete nahradit bezkofeinovou verzí.
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 30 Kč
Chod:
Dezert
Kuchyně:
Česká, Italská
Klíčové slovo:
káva