Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: dzen, Recept na smažené jablečné koblihy dokonalého tvaru
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na nejjemnější naběračkové koblihy z jablečného těsta
Autor receptu:
Jana Duchoňová
Zatím nehodnoceno
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
15
minut
minut
Čas vaření
15
minut
minut
Celkový čas
30
minut
minut
Porcí
12
kusů
Jejich příprava je jednoduchá, a přesto přinášejí velký chuťový zážitek, který potěší jak dospělé, tak děti
Potřebné vybavení
Pánev
Naběračka
Suroviny
1
vejce
40
gramů
cukru
1
balení
sušeného droždí
(10 gramů)
200
mililitrů
teplého mléka
1/2
šálku
teplé vody
2
jablka
40
mililitrů
oleje
330
gramů
hladké mouky
1
sáček
vanilky
1
balení
prášku do pečiva
rostlinný olej na smažení
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Oloupejte jablka a nakrájejte je na čtvrtky.
Vložte jablka do mixéru, přidejte vejce a cukr a rozmixujte dohladka.
Do pyré přidejte rostlinný olej, droždí, vanilkový extrakt, prášek do pečiva, mléko a vodu. Vše důkladně promíchejte.
Po částech přidávejte mouku a hněťte těsto, dokud není hladké a pružné.
Zakryjte těsto fólií a nechte 30 minut kynout na teplém místě.
V pánvi s tlustým dnem rozehřejte velké množství oleje.
Naběračkou naberte těsto a vložte do rozpáleného oleje.
Lžící pokapejte vršek kobližky olejem, aby získala lehce zlatavou barvu.
Vyjměte koblihu z naběračky a pokračujte ve smažení, dokud není úplně propečená.
Před podáváním posypte koblihy moučkovým cukrem.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 70 Kč
Chod:
Sladké
Kuchyně:
Americká
Klíčové slovo:
droždí, Jablečné těsto, jablka, koblihy, Kynuté těsto, naběračkové koblihy, smažené koblihy