Připravujeme chutné banánové lívance s javorovým sirupem, celková doba přípravy 30 minut. Ideální volba pro snadnou snídani, na které si doma všichni pochutnají.
Potřebné vybavení
1 Mísa
1 Pánev
Suroviny
1 a 1/2hrnkuMouky
1 a 1/4hrnkuPodmáslí
1lžíceCukru
3lžíceMásla
2ksVejce
2ksBanány
1lžičkaJedlé sody
1/4lžičkySoli
1lžičkaVanilkového extraktu
2lžíceOleje na smažení(ideálně olivového)
Postup
V míse smícháme cukr, mouku, jedlou sodu a sůl.
Uprostřed uděláme prohlubeň.
Vedle si rozmačkáme vidličkou banán až do stavu pyré.
V jiné míse smícháme vejce, podmáslí, již rozmačkané banány, rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt.
Tyto suroviny ušleháme.
Následně ušlehané ingredience nalijeme do sypkých surovin, ale nemícháme.
Rozpálíme si olej na pánvi a těsto přidáváme na pánev cca po 1/4 hrnku.
Z každé strany lívance opečeme cca 2 minuty.
Teplé lívance polejeme javorovým sirupem a dozdobíme nakrájeným banánem.