Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Broskvový dort, který se připravuje bez pečení
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na nepečený broskvový dort se sušenkovým základem
Autor receptu:
Jana Duchoňová
Zatím nehodnoceno
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
18
minut
minut
Doba odpočinku
1
hodina
hodina
Celkový čas
1
hodina
hodina
18
minut
minut
Porcí
8
porcí
Broskve jsou sladké a dodají tomuto jemnému dezertu šťavnatost.
Potřebné vybavení
Dortová forma
Suroviny
200
gramů
sušenek
90
gramů
másla
300
gramů
broskví
400
mililitrů
smetany ke šlehání
300
gramů
jogurtu
15
gramů
agaru
200
gramů
kondenzovaného mléka
15
gramů
nasekaných mandlí
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Nejprve rozdrťte připravené sušenky na jemnou směs.
Roztavte máslo a smíchejte ho s drcenými sušenkami.
Vmáčkněte směs sušenek a másla na dno formy na dort.
Očistěte broskve, nakrájejte je na plátky a odložte.
V misce důkladně promíchejte jogurt s kondenzovaným mlékem.
V menším hrnci zahřejte smetanu s agarem, směs stále míchejte, aby se zabránilo tvorbě hrudek.
Jakmile smetana začne vařit, vlijte ji do směsi jogurtu a kondenzovaného mléka a důkladně promíchejte.
Do formy na sušenkovou základnu nalijte polovinu připraveného krému.
Rozložte plátky broskví na vrstvu krému.
Do formy nalijte zbytek krému a povrch vyrovnejte.
Posypte povrch dortu nasekanými mandlemi.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 80 Kč
Chod:
Dezert, Sladké
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
agar, bílý jogurt, broskve, broskvový dort, kondenzované mléko, nepečený dort, sušenky