Jednoduchý a osvěžující nepečený dort s vrstvami krémů, čerstvými meruňkami a citronovým želé
Suroviny
Ingredience na první krém
700mlmléka
2pudinkové prášky(meruňkové )
cukr
1/2másla
1mascarpone
Ingredience na druhý krém
1smetana ke šlehání
1ztužovač šlehačky
1mascarpone
cukr
Ostatní ingredience
máslové sušenky
meruňková marmeláda
citronová šťáva
čerstvé meruňky (nebo jiné ovoce)
2balení citronové galaretky(želé)
700mlvody
Postup
Na dno dortové formy vyskládejte vrstvu máslových sušenek. Není třeba formu vymazávat nebo používat pečicí papír.
Uvařte 700 ml mléka s 2 meruňkovými pudinkovými prášky a cukrem podle chuti. Míchejte do husté konzistence a nechte pudink vychladnout na pokojovou teplotu (přikryjte ho potravinovou fólií, aby se nevytvořil škraloup).
Zašlehejte půlku povoleného másla a mascarpone do hladkého krému. Tento krém navrstvěte na sušenky ve formě.
Na první vrstvu krému položte další vrstvu máslových sušenek.
Sušenky potřete meruňkovou marmeládou a pokapejte citronovou šťávou.
Vyšlehejte smetanu ke šlehání se ztužovačem šlehačky.
Poté přidejte mascarpone a cukr podle chuti. Tento krém navrstvěte na sušenky s marmeládou.
Na druhý krém naskládejte čerstvé meruňky nebo jiné ovoce.
Připravte 2 balení citronové galaretky podle návodu, ale použijte pouze 700 ml vody. Míchejte, dokud želé lehce nevychladne, a poté opatrně zalijte ovoce na dortu.
Dort nechte v lednici přes noc, aby ztuhnul a chutě se propojily.