Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Poznámky
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: bucataras, Nepečený křehký koláč s vanilkovým krémem a šlehačkou
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na nepečený křehký koláč s vanilkovým krémem a šlehačkou
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
25
minut
minut
Doba odpočinku
2
hodiny
hodiny
30
minut
minut
Celkový čas
3
hodiny
hodiny
15
minut
minut
Porcí
10
kusů
Koláč připravený z jemného těsta, vanilkového krému a šlehačky. Podáváme s jahodami nebo borůvkami.
Potřebné vybavení
forma na koláč
Suroviny
Ingredience na těsto:
250
gramů
mouky
125
gramů
másla
(nakrájeného na kostičky)
50
gramů
moučkového cukru
špetka soli
Ingredience na vanilkový krém:
500
mililitrů
mléka
4
žloutky
100
gramů
cukru
40
gramů
kukuřičného škrobu
1
vanilkový lusk
Ingredience na šlehačku:
200
mililitrů
smetany na šlehačku
2
lžíce
moučkového cukru
1
balíček
vanilkového cukru
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Do velké mísy dejte mouku, moučkový cukr a sůl.
Přidejte kostky studeného másla a míchejte.
Přidejte vejce.
Z těsta vytvarujte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a nechte alespoň 30 minut v lednici.
Předehřejte troubu na 180°C.
Studené těsto rozválejte na povrchu posypaném moukou na plát silný asi 3-4 mm.
Těsto přendejte do dortové formy a propíchněte vidličkou.
Pečte 20-25 minut, nebo dokud není dozlatova. Nechte vychladnout.
V míse ušlehejte žloutky s cukrem.
Přidejte kukuřičný škrob.
Mléko vařte spolu s vanilkou, dokud nedosáhne bodu varu.
Žloutkovou směs za stálého míchání postupně zalévejte horkým mlékem.
Směs dejte zpět na oheň a neustále míchejte, dokud nezhoustne.
Krém nechte zcela vychladnout zakrytý potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup.
Smetanu na šlehačku ušlehejte s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem.
Vanilkový krém rozetřete po vychladlém těstě.
Povrch zarovnejte a pomocí stěrky ozdobte šlehačkou.
Před podáváním nechte koláč v lednici alespoň 2 hodiny, aby krém ztuhl a chutě se propojily.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Poznámky
Na koláč můžete přidat čerstvé ovoce, jako jsou jahody, borůvky, maliny nebo plátky kiwi.
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 120 Kč
Chod:
Dezert
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
koláč, nepečený, nepečený dort, nepečený koláč, Ovoce, šlehačka, vanilkový krém